Exposities

Aan de wanden en in de vitrines van het kennis-en informatiecentrum zijn een tweetal exposities te bezichtigen. Deze exposities worden het gehele jaar door, om de twee maanden gewisseld.


Men kan dan denken voor aan de wanden aan bijvoorbeeld olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc.

 

In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel getracht een expositie te vinden die bij het geheel past. De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, dat dan weer ten goede komt aan het bezoekerscentrum.

 

Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat inhoudt dat de kranten, uit-bijlagen en omroepen steeds op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 


Lopende exposities

DEC
20
‘Wat(d) vilt’ van Agathe van der Weg uit Hegebeintum verlengt 1 november  t/m zondag 31 januari 2020
In de vitrines van het restaurantgedeelte vindt u de prachtige creaties van Agathe van der Weg. Van schapenwol tot hoedje gevilt en prachtige sjaals of kussenovertrekken met bladerprints.

 

 

Expositie 'Wat(d) vilt' verlengt tot 31 januari


In de vitrines van het bezoekerscentrum vindt u de creaties van Agathe van der Weg uit eigen dorp, Hegebeintum. Sinds 2 jaar volgt zij lessen via internet, waardoor ze het op eigen tempo kan doen en niet ver hoeft te reizen. Ze is er achter gekomen dat vilten een wel intensieve bezigheid is.

Zij gebruikt de wollen vachten voor het maken van wandkleden maar ook de gekleurden wol voor het vilten van sjaals, hoeden, tassen, mutsen, windlichten en meer.          

Later volgde zij ook een wet cot techniek en een ecoprint cursus waarbij je gevonden bladeren in stof rolt om vervolgens te stomen. Na een poosje stomen komen de kleuren en vormen van de bladeren vrij in de stof waarbij je een prachtig natuurlijk effect in de  stof krijgt.

De exposities in de buurt zijn van andere viltsters is een ideale gelegenheid om je te laten inspireren. De gemaakte spullen worden teven te koop aangeboden.

 

 


DEC
20
Aquarellen en acrylschilderijen van Tryntsje Snelter – Folmer uit Rottevalle verlengt van 1 novembert/m 31 januari 2020
Dat is waar ik van hou, even stil staan, staren, de omgeving op mij in laten werken, geuren, het licht, geluid van vogels en andere beesten, de wind en de zon op mijn wangen, rust, wegdromen……………….

 

 

Expositie verlengt


Aan de wanden van het restaurantgedeelte vinden we de schilderwerken van Tryntsje.

Tryntsje probeert gevoelens te vangen en vast te houden in haar schilderijen en aquarellen.

Dat is haar aardig gelukt. Alles wat niet past probeert ze weg te laten en daarvoor in de plaats schildert ze dan wat ze zelf fijn vindt om naar te kijken en waar ze rustig van wordt.

 

Dat is waar ik van hou, even stil staan, staren, de omgeving op mij in laten werken, geuren, het licht, geluid van vogels en andere beesten, de wind en de zon op mijn wangen, rust, wegdromen……………….

Dus       neem even de tijd