Exposities

Aan de wanden en in de vitrines van het bezoekerscentrum zijn een tweetal exposities te bezichtigen. Deze exposities worden het gehele jaar door, om de twee maanden gewisseld.


Men kan dan denken voor aan de wanden aan bijvoorbeeld olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc.

 

In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel getracht een expositie te vinden die bij het geheel past. De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, dat dan weer ten goede komt aan het bezoekerscentrum.

 

Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat inhoudt dat de kranten, uit-bijlagen en omroepen steeds op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 


Lopende exposities

JUL
01
Plasticsoep in de Waddenzee van de basisschoolkinderen in Ferwerderadeel, 1 juli - 31 augustus

Stichting Eb en Vloed organiseert tijdens KH2018 voor en met het onderwijs verschillende activiteiten met als hoofdthema "Plasticsoep in de Waddenzee".
De werkstukken die u in het bezoekerscentrum kunt bekijken zijn gemaakt van afval dat een tweede kans verdiend.
Door het thema onder de aandacht te brengen wordt een bijdrage gevraagd voor de verantwoordelijkheid en de zorg voor de aarde.
Met projecten waarin kunst, cultuur, historie, natuur, milieu en duurzaamheid aan bod komen willen ze de kinderen in aanraking brengen met een prachtige en unieke leefomgeving.

JUL
01
Vrij werk van mens, dier en landschappen van Yvonne Rehorst, 1 juli - 31 augustus

Aan de wanden in het bezoekerscentrum exposeert een inmiddels alom bekend gezicht; Yvonne Rehorst.
We hebben al eerder werken van haar mogen laten zien en dat betekent dan misschien ook wel dat we er geen genoeg van kunnen krijgen.
Sportlessen, zwemlessen en later ook danslessen hebben haar passie voor mens en beweging doen ontstaan.
Onder begeleiding van Rob Brenkman is zij begonnen met schilderen van olieverf maar door last van de dampen is ze overgegaan op acrylverf.
In het begin heeft ze vele tableaus en tegels in opdracht gemaakt.
Maar door onzekere aanlevering van goede bigue tegels en bijpassende glazuur heeft ze besloten haar meer toe te leggen op het tekenen en schilderen.