Exposities

Aan de wanden en in de vitrines van het bezoekerscentrum zijn een tweetal exposities te bezichtigen. Deze exposities worden het gehele jaar door, om de twee maanden gewisseld.


Men kan dan denken voor aan de wanden aan bijvoorbeeld olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc.

 

In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel getracht een expositie te vinden die bij het geheel past. De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, dat dan weer ten goede komt aan het bezoekerscentrum.

 

Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat inhoudt dat de kranten, uit-bijlagen en omroepen steeds op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. 


Lopende exposities

JAN
02
Goed Steengoed Expositie keramiek van Minny van der Vlugt, 2 januari t/m woensdag 27 februari 2019
Een verscheidenheid van keramiek producten dei gemaakt zijn in haar atelier in Suwâld.In het Bezoekerscentrum te Hegebeintum een prachtige expositie van Minny van der Vugt. Een verscheidenheid van keramiek producten die gemaakt zijn in haar atelier in Suwâld.Op die locatie verzorgt zij ook workshops voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in handvormwerk of het werken met platen klei. Als docente aan een mbo opleiding geeft ze ook kleilessen aan de studenten.

Na een aantal jaren met aardewerk heeft ze de overstap gemaakt naar voornamelijk steengoed en soms porselein. Steengoed, omdat dit waterdicht en vorstbestendig is, maar vooral omdat de glazuren zich heel anders manifesteren dan bij aardewerk.

Ze stelt zelf de glazuren samen met o.a. houtas uit de kachel. Het uitpakken van een glazuuroven is te vergelijken met het uitpakken van cadeautjes.

Vaak hele leuke verassingen maar soms ook tegenvallers. Doordat elke oogst houtas een andere samenstelling heeft worden ook de glazuren verschillend. Ze stookt haar werk op 1240 graden zodat het werk ook buiten kan blijven staan in de winter.

Haar hart ligt vooral bij het draaien van keramiek op de draaischijf. Aansluitend kun je deze vormen weer vervormen en versnijden tot andere vormen. Om de klei te kleuren maakt ze gebruik van zowel slibs  als glazuren.

Wilt u haar werk ook graag eens buiten het Bezoekerscentrum bekijken, dan staat ze regelmatig op kunstmarkten. Meer informatie vindt u op goedsteengoed.nl

Tevens zijn de schilderijen (zie foto boven) te bewonderen tijdens uw rondgang in het bezoekerscentrum.
Ze worden geëxposeerd door Art Studio F. de Boer te Kubaard