Exposities

In het Kennis-en informatiecentrum zijn exposities te zien van regionale (amateur)kunstenaars, verzamelaars en hobbyisten. De meest mooie, verrassende en ontroerende dingen kun je hier tegenkomen. Vaak zijn de kunstwerken ook te koop. De exposities zijn gratis toegankelijk en worden het gehele jaar door regelmatig gewisseld. Zo is er elke keer weer iets nieuws te zien!

 

Informatie voor exposanten

Wil je bij ons exposeren, dan volgt hier alvast wat informatie. Voor aan de wanden kan gedacht worden aan olieschilderijen, pentekeningen, foto’s, al dan niet in serie-verband, en andere diverse creatieve werken. Dat kan gaan om landschappen, stillevens dieren, portretten etc. In de vitrines proberen wij iedere keer iets geheel anders te exposeren. Immers, iedere expositie wekt een andere interesse. Hierbij wordt wel geprobeerd een expositie te vinden die bij het geheel past.

 

De exposant wordt de gelegenheid gegeven om tevens zijn of haar werk of verzameling te verkopen. Men draagt in dat geval wel provisie af, welke dan weer ten goede komt aan het Kennis- en informatiecentrum. Uiteraard snijdt het mes op deze manier aan twee kanten: De exposant krijgt de gelegenheid om naar buiten te treden. Van onze kant staat daar tegenover dat wij de PR-zaken voor onze rekening nemen. Wat betekent dat kranten, uit-bijlagen en omroepen op de hoogte worden gehouden van de nieuwste exposities. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Lopende exposities

MEI
01
Vanwege nieuwbouw tijdelijk geen exposities
Vanaf april 2021 zijn er weer exposities mogelijk in het nieuwe kennis- en informatiecentrum. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op.

MRT
01
‘Wat(d) vilt’ van Agathe van der Weg uit Hegebeintum zondag 1 maart t/m donderdag 30 april 2020
In de vitrines van het restaurantgedeelte vindt u de prachtige creaties van Agathe van der Weg. Van schapenwol tot hoedje gevilt en prachtige sjaals of kussenovertrekken met bladerprints.

 Expositie 'Wat(d) vilt' van Agathe van der Weg uit Hegebeintum


In de vitrines van het bezoekerscentrum vindt u de creaties van Agathe van der Weg uit eigen dorp, Hegebeintum. Sinds 2 jaar volgt zij lessen via internet, waardoor ze het op eigen tempo kan doen en niet ver hoeft te reizen. Ze is er achter gekomen dat vilten een wel intensieve bezigheid is.

Zij gebruikt de wollen vachten voor het maken van wandkleden maar ook de gekleurden wol voor het vilten van sjaals, hoeden, tassen, mutsen, windlichten en meer.          

Later volgde zij ook een wet cot techniek en een ecoprint cursus waarbij je gevonden bladeren in stof rolt om vervolgens te stomen. Na een poosje stomen komen de kleuren en vormen van de bladeren vrij in de stof waarbij je een prachtig natuurlijk effect in de  stof krijgt.

De exposities in de buurt zijn van andere viltsters is een ideale gelegenheid om je te laten inspireren. De gemaakte spullen worden teven te koop aangeboden.

 

 


MRT
01
Expositie glas-in-lood van Jacob en Geeske
Voorwerpen in koperfolie, Tiffany-techniek en glas-in-lood in vitrines van Hegebeintum. Van 1 maart t/m 30 april 2020

In het bezoekerscentrum te Hegebeintum hebben Jacob de Jong en Geeske
Harders een prachtige expositie, en zij willen graag hun passie voor Tin en Glas met u delen.

Ze wonen in Oosternijkerk  en beschikken hier over een eigen atelier en expositieruimte.

Geeske is, na het volgen van diverse cursussen bij een glazenier, zich verder gaan bekwamen in het ontwerpen en maken van diverse voorwerpen in de koperfolie/tiffany-techniek alsmede glas-in-lood. Ook Jacob werd gegrepen door het glasvirus en samen maken ze een zeer diverse collectie van sierlijke
en kunstzinnige voorwerpen van glas. Zij gebruiken diverse technieken onder andere in combinatie met tin. Uiteindelijk resulteerde dit, na zich te hebben bekwaamd onder toezicht van een professionele tin-gieter, in het realiseren van een Ambachtelijke Tin-gieterij.

Als ambachtslieden zijn zij aangesloten bij Ambachtelijk Friesland en Zuiderzee Ambachten, twee verenigingen die het uitvoeren van oude ambachten willen stimuleren. Ze worden regelmatig uitgenodigd om met hun ambachten demonstraties te verzorgen op diverse locaties door heel Nederland. Dit kan zowel in combinatie; glas én tin, of individueel; glas óf tin. 

Heeft u vragen, opmerkingen, of bent u gewoon nieuwsgierig?

Kijk op de website of Facebook-pagina van “Tin en Glas” of kom gezellig bij ons langs!