Activiteiten

NOV
01
Expositie 'De wondere wereld van de Funny’s' van Janke Spijksma-Hoitsma uit Burdaard
In de vitrine’s staan veel Funny’s gehaakt door onze eigen vrijwilligster Janke Spijksma. Dit zijn patronen van Ilse Scheffer. Het zijn leuke, lieve wezentjes en zijn verkrijgbaar als pakket met alle benodigde materialen.

Haken is haar grootste hobby en dan vooral poppen haken. Er zijn ook poppen gehaakt van de patronen van Sapie van Schepen, Marrot Design en veel gratis patronen van internet, zoals van ‘Freubelweb’. De kerststal is een ontwerp van Christel Krukkert.

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.


NOV
01
Expositie ‘Een passie voor schilderen’ van Wanda Stuut-Hop uit Noardburgum
Al van jongs af aan houdt Wanda zich bezig met tekenen/schetsen en schilderen. Maar sinds een aantal jaren kan ze zich fulltime bezig houden met het schilderen en is ze dan ook vaak te vinden in haar atelier.

Ze raakte geïnspireerd door de Waddenkust en het mooie Friese landschap. Tevens is ze voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Ze werkt graag met acrylverf. En naast haar penselen gebruikt ze het paletmes, sponsen of gewoon een ruig stuk doek. Ook verwerkt ze graag materialen die ze in de natuur vindt, zoals in het bos, aan het strand of aan de kust.

Zo nu en dan, werkt ze samen met andere kunstenaars om inzichten en technieken op te doen. Haar werk is verfrissend. 

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren in het bezoekerscentrum “Terp Hegebeintum”.